Ads Area

acil Windows güncellemesi MS08-067: Vulnerability in Server Service Could Allow Remote Code Execution

Yazılım devi bu kez alışılageldiği üzere güncelleme salısı olarak bilinen her ayın ikinci salısını beklemek yerine acil iniş misali acil güncelleme yayınladı. MS08-067: Vulnerability in Server Service Could Allow Remote Code Execution microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx ) '' Sunucu Hizmeti Güvenlik Açıkları Uzaktan Kod Yürütülmesine İzin Verebilir- Bülteniyle yayınlanan güncelleme, Windows Server hizmetinin uzaktan ağ isteğiyle çalıştırılmasına izin verebilecek açıkları kapatıyor.

Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 üzerinde yetkisiz kullanıcı bile olsa tehdit oluşturan açık, bu sistemler için kritik seviyesinde sunuldu.

Windows Vista ve Windows Server 2008 işletim sistemleri için ise güncelleme önemli seviyesinde sunuldu. Zira bu işletim sistemlerinde açığın etkili olması için kullanıcıların da yetkili olması gerekiyor. Güncellemenin kapadığı ağ solucanı etkisini ise güvenlik duvarları engelleyerek giderebiliyor. Güncelleme standart prosedür olan Windows Güncelleme kanalıyla yapılıyor.
PC Magazine Dergisi

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area