Ads Area

Toshibanın Yeni DVD oynatıcıları XDE teknolojili


Toshiba, HD DVD ile Blu-ray'e karşı kaybettiği yarışta HD DVD ürünlerinin üretiminden tamamen çekilmişti. Elektronik devi bu yarışta geri kalmış olsa da en az iki sene daha piyasayı elinde tutması beklenen DVD için yeni bir girişimde bulunuyor. Yeni piyasaya sürdüğü DVD oynatıcılarda kullandığı XDE isimli teknolojiyle DVD'ye yeni bir soluk getiren Toshiba, ekrana yansıyan görüntü çözünürlüğünü ve renk zenginliğini artırabiliyor.
XDE Nasıl Çalışıyor?
Geliştirilmiş ayrıntı yükseltme (eXtended Detail Enhancement) anlamına gelen XDE teknolojisi, ileri seviye bir görüntü işleme tekniği olarak sunuluyor. Sıradan bir DVD'yi oynatıcıya taktığınızda XDE teknolojisi devreye girerek izlediğiniz videoyu çözünürlük ve renk kalitesi açısından daha iyi hale getirmeye başlıyor.
Tabii gerçek zamanlı olarak bu işlerin yapılması oldukça güç olabiliyor. Toshiba'nın bu teknolojiyi sunduğu DVD oynatıcılarda Cell mikroişlemcisinin bir türevini kullandığı iddiası da bu performans gereksinimi sebebiyle akla gayet yatkın geliyor.
Oynatıcılar 150 dolar civarında fiyatlara satılıyor. Blu-ray oynatıcılara ve disklere para vermeden DVD arşivini daha iyi şekilde izlemek isteyenler bu ürünleri tercih edecektir diye düşünüyoruz.haber7/shifdelete

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area