Ads Area

PC dergilerinde bu ay

internet karşısında kan kaybetmeye devam eden bilgisayar dergilerinin, bilişim sektörünün en ölü dönemi olarak bilinen Ağustos ayında okurlarına sundukları içeriklere göz attık.
Hem içerikleri, hem testleri hem de dergi ile beraber hediye edilen CD ve DVD'leri hakkında bilgi alabileceğiniz bu yazıdan sonra, size en uygun dergiyi çok daha kolay seçebileceksiniz.

PCnet
Heyecanlandıran bir başlıkla okurların karşısına çıkan PCnet'in kapak konusu; "Web'den para kazanma rehberi". Maalesef dergi içerisine geçtiğinizde beklediğiniz sırları alamıyorsunuz.Derginin donanım sayfalarında 2 ilginç testle karşılaşıyorsunuz. Bunlardan ilki; dizüstü bilgisayar soğutucuları, diğeri ise mikrofonlu kulaklıklar. 3. testte ise 400 YTL'den ucuz olan LCD monitörler bulunuyor.
Adobe'un yeni serisi, Pardus 2008 ve Open Solaris incelemeleri ve fotoğraf paylaşım siteleri gibi pratik konular da dergide yer alıyor.

PCnet, 1 DVD ve 1 Pardus 2008 kurulum CD'si ile beraber satılıyor.

Fiyatı: 6,25 YTL
Bilgi için: http://www.pcnet.com.tr

PC World

Güvenliği ön plana alan derginin bu ayki kapak konusu "26 internet tuzağı" olmuş. Sadece virüsler ve trojan'lerden değil, aynı zamanda aldatmayı hedef edinmiş yöntemlere karşı nasıl önlem almanız gerektiği de anlatılmış.

Eğlenceli haber sayfalarıyla dikkat çeken dergide, AMD ve NVIDIA'nın yeni yongalarının rekabetinin yanı sıra donanım testlerinde de medya oynatıcıları, fareli klavyeler yarışıyor. Donanım inceleme sayfaları ise biraz az gelebilir.

İnternet sayfalarında; spor siteleri ve MMORPG sitelerinin listeleri yer alıyor. En dikkat çeken bölümlerden biri de; Google optimizasyonu ile aramalarda sitenizin üst sıralarda çıkmasını sağlayacak ipuçlarının paylaşıldığı sayfalar olmuş.

Windows ipuçları ile performansı düşük bilgisayarlarda çalışacak açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin bulunduğu PC World'ün bu sayısı, panoramik fotoğraf, güç kaynağına müdahale, kablo optimizasyonu gibi pratik konular da içeriyor.

PC World, 1 DVD ile beraber satılıyor.

Fiyatı: 6,5 YTL
Bilgi için: http://www.pcworld.com.tr

Byte
"Hayat kurtaran 46 araç" gibi radikal bir başlık atan dergide, bu araçların ne olduğuna baktığınızda aslında o kadar da abartılacak yazılımlar olmadığı hissine kapılıyorsunuz.

Donanım sayfalarında Intel'in Atom ve AMD'nin Puma işlemcilerine teknik açıdan detaylı bakılan dergide, 8 megapiksel ve üzeri dijital fotoğraf makinelerinin testi ve en popüler LCD TV'lerin teknik bilgilerinin karşılaştırıldığı sayfalar bulunuyor.

Pratik makalelerin olduğu sayfalarda sanal bilgisayar oluşturma, diskinizin imajını alma ve altyazı sorunlarını çözen araçlar anlatılmış.

Byte, 1 DVD ve 1 Pardus kurulum CD'si ile birlikte satılıyor.

Fiyat: 6,5 YTL
Bilgi için: http://www.byte.com.tr

Chip
Vista ve XP'yi yarıştıran derginin bu ay ki sayısı, diğer aylara göre çok daha az sayfaya sahip. Dergide Displayport teknolojisinden de detaylı olarak bahsedilmiş. Okunmasını tavsiye ettiğimiz bir diğer konu da dosya indirebileceğiniz alternatif ortamlar.

Blu-ray disklerin yarıştığı dergideki diğer test; çok fonkisyonlu yazıcılar. Alternatif sosyal ağlara da yer veren Chip, Google'da arama ipuçları, XP CD'sine SP3 eklemek, ve Photoshop ipuçları gibi pratik konulara da yer vermiş.

Chip, 1 DVD ile beraber satılıyor.

Fiyat: 6,25 YTL
Bilgi için: http://chip.com.tr

PC Magazine

En radikal başlıklardan birini atan PC Magazine, online bankacılık sitelerini kapağına taşımış durumda. Bankacılık işlemleri yapılırken, alınması gereken güvenlik önlemleri de bu yazı içerisinde yer alıyor. Google'da arama ipuçları ve MSN alternatifi anında mesajlaşma yazılımlarının da paylaşıldığı dergide, GPS cihazları hakkında bilmeniz gerekenler anlatılıyor.

Donanım sayfalarında yer alan testler; AMD işlemcileri destekleyen anakartlar, kablosuz klavye ve fare setleri, DDR2 bellekler ve en yeni grafik yongaları mevcut. Doyurucu donanım sayfalarında tek talihsizlik; MSI Wind PC'nin Türkiye'de ilk ve tek olarak PC Magazine'de incelendiğinin yazılması olmuş. Zira bu ürün, aynı ay içerisinde Chip dergisinde de incelenmiş durumda.

PC Magazine, 1 DVD ile beraber satılıyor.

Fiyat: 6,5 YTL
Bilgi için: http://www.pcmag.com.tr
shifdelete.net/haber7

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area