Ads Area

DÜNYANIN EN HIZLI SATA SABIT SÜRÜCÜSÜ WD® (NYSE: WDC) gelecek nesil 10.000 RPM SATA “Raptor” sürücü serisi WD VelociRaptor™


Depolama endüstrisinin öncülerinden ve uzun süredir liderlerinden biri olan WD® (NYSE: WDC) gelecek nesil 10.000 RPM SATA “Raptor” sürücü serisi WD VelociRaptor™ sabit sürücülerini tanitti. Kurumsal ölçekli bir temelle tasarlanan WD VelociRaptor sabit sürücüsü, özel olarak PC ve Mac® tutkunlari ve profesyonel is istasyonlari için yenilendi. Bu gruplarin yüksek performansli yeni favorisi olmasi düsünülen WD VelociRaptor sabit sürücü, önceki nesilden iki kat fazla kapasite ve yüzde 35 performans artisina sahiptir.

En yüksek performansli SATA sürücüye sahip olmak isteyen yüksek performans tutkunlarinin tercihi WD Raptor serisinin, en popüler sabit sürücüsü olan WD VelociRaptor kurumsal ölçekli bir mekanizma ile üretilmis olup 2,5 inçte 300 GB depolama kapasitesine sahiptir. 2,5 inç WD VelociRaptor, sürücüyü standart bir 3,5 inç sistem yuvasina oturtan ve yüksek performansli bir masaüstü kasaya monte edildiginde, bu güçlü sürücüyü ekstra soguk tutan dahili bir sogutucuya sahip 3,5 inçlik bir montaj gövdesi bulunan IcePack™’in içerisine konulmustur.

Yeni WD VelociRaptor’in, piyasadaki tüm SATA sabit sürücülerinden daha yüksek performans ve daha fazla güvenilirlik sundugunu belirten WD Baskan Yardimcisi ve Genel Müdürü Tom McDorman, “Daha yüksek PC performansina olan talep sürekli artiyor ve WD, bu kategoride WD Raptor ile lider konumdadir. WD, VelociRaptor sabit sürücülerini, PC tutkunlarinin, PC ve Mac depolama performansini gelecege tasimak ve bilgi islem hizi konusundaki sürekli artan ihtiyaçlarini gidermek için üretti” yorumunda bulundu.

WD VelociRaptor, hiz tutkunu PC kullanicilari için bir sonraki çikis noktasi olup, tüm WD sürücülerinde oldugu gibi özellik, performans ve güvenilirlik detaylarina en üst düzeyde özen gösterilmistir. Yeni WD VelociRaptor sabit sürücüleri asagidaki özelliklere sahiptir:
Öldürücü Hiz - WD Raptor performansina dayanan bu 10.000 RPM sürücüler, SATA 3 Gb/s arabirim ve 16 MB önbellek ile sasirtici bir performans sunar.
Kaya Saglamliginda Güvenilirlik – WD VelociRaptor sürücüler, yogun çalisma ortamlarinda kurumsal güvenilirlik saglamak amaciyla kritik, kurumsal çapta standartlara göre tasarlanmis ve üretilmistir. Tasarimin sonucu olarak, 1,4 milyon saat MTBF’deki SATA sürücülerden daha yüksek kullanilabilir güvenilirlik derecesine sahiptir.
IcePack Montaj Gövdesi – 2,5 inç WD VelociRaptor sürücüler, yüksek performansli bir masaüstü kasaya monte edildiginde, bu güçlü küçük sürücüyü ekstra soguk tutan ve dahili bir sogutucuya sahip 3,5 inçlik bir montaj gövdesinin içine konulmustur.
Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF™) – Sürücüler titresim egilimli, çok sürücülü kasada kullanildiginda bile performansi mükemmele yaklastirir.
SecurePark™ - Kayit kafalarini hizlanma, yavaslama sirasinda ve sürücü kapali iken disk yüzeyinden kaldirir. Bu islem kayit kafasinin disk yüzeyine hiçbir sekilde dokunmamasini saglar ve bu sayede kasa hareket ettirildiginde gelistirilmis uzun vadeli güvenilirlik ve artirilmis sürücü korumasi saglanir.
Fiyat ve Bulunabilirlik
WD VelociRaptor (WD3000GLFS modeli) sabit sürücüleri, Nisan sonu itibariyle Alienware’in yüksek performansli ALX oyun masaüstünde kullanilabilecektir. Lansmanda, Alienware, www.alienware.com adresinde RAID 0 yapilandirmasinda iki adet 300 GB WD VelociRaptor sabit sürücü ile maksimum performans sunacaktir. WD VelociRaptor sürücüleri, bu ay yalnizca Alienware araciligiyla gönderilecek olup Mayis ayi ortasinda ise firmanin sanal magazasindan (www.shopwd.com) ve seçkin magazalarindan temin edilebilecekler. milliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area