Ads Area

Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ürünleri özel sektör ve kamuya zaman ile operasyonel maliyetlerde tasarruf sağlayacak

Microsoft'un yeni geliştirdiği Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ürünleri özel sektör ve kamuya zaman ile operasyonel maliyetlerde tasarruf sağlayarak katma değer oluşturacak. Microsoft, bu ürünleri piyasaya sunmadan önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Garanti Bankası, Arçelik, Sabancı Holding, Türkiye Finans Katılım Bankası ile birlikte test etti. Bu ürünler sayesinde yazılım mühendislerinin daha kısa sürede yazılım geliştirmesi, bilgisayar üzerinde kullanılabilecek yeni uygulamaların daha kolay yaratılması, atıl kalan bilgilerin düzenlenerek kullanıma sunulması ile bankacılık sektöründeki operasyonel faaliyetler gibi işlerin daha hızlı ve güvenli olması sağlandı.

Referans'ın sorularını cevaplandıran Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Visual Studio 2008 ile seneler süren uygulamaların aylara indirgendiğini belirterek, 6 aylık sürede yazılımcı yetiştirilebilen bir platform olduğuna dikkat çekti. Çağlayan, SQL Server 2008'in ise atıl duran kağıt, harita ve bilgiyi alıp kurum hizmetine sunan bir ürün olduğunu belirtti.
Maliyetler azaldı
Yeni ürünleri deneyen kurumlar arasında yer alan Türkiye Finans Katılım Bankası'nda görevli Metin Karabiber ise Microsoft'un yeni ürünlerini kullanarak sadece kendilerinin 70 bin hektar kağıt tasarrufu sağladıklarını, müşterilere kredi onaylarının bu sistemler sayesinde daha çabuk gittiğini belirtti. Karabiber, kredi başvurularının bu sistem kullanılmadan önce 1-2 gün sürdüğünü ifade ederek, sürenin şu anda 5 dakikaya indirildiğine dikkat çekti. Karabiber, bu sayede Nisan-Aralık 2007 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 kat daha fazla fayda sağladıklarını kaydederek, güvenilirliğin de arttığını söyledi. İnternet bankacılığı üzerinden yapılan işlemlerin de yeni Microsoft sistemleri üzerinden gerçekleştirilmeye başlandığını kaydeden Karabiber, güvenilirliğin arttığını ve operasyon maliyetlerinin ise azaldığını kaydetti.

Yeni ürünler neler sunuyor

Windows Server 2008

Çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, geliştirme ve dosya sistemi konularında işletmelere verimlilik artışı getirmeyi amaçlıyor.

Microsoft SQL Server 2008
Farklı tipte verilerin saklanması, yönetilmesini kolaylaştırıyor.

Visual Studio 2008
Yazılımcıların yüksek kalitede ve zenginlikte sonuçlar veren uygulamalar geliştirmesine imkan veriyor. Bunun yanı sıra kuruluşlara doğru ve etkin kararlar almalarını sağlayacak bilgiye ulaşarak analiz etmeleri için gerekli altyapıyı sağlıyor. referans

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area