Ads Area

Pioneer, panel üretmeyi sonladırıp satın alma yoluna gidecek. Firma, Panasonic ve Technics’in de sahibi olan Matsushita Electric ile anlaştı.

LCD ve plazma televizyon pazarındaki rekabetin son kurbanı, Japonya merkezli uluslararası elektronik şirketi Pioneer oldu.
Reuters haber ajansına göre, plazma panel üretiminde beklediğini bulamayan Pioneer, bu panelleri üretmeyi sonladırıp, satın alma yoluna gidecek.

Dünyanın en büyük beşinci plazma TV üreticicisi olan Pioneer’ın bu kararı almasında, geçen yıl hedeflenen 720 bin plazma panel satış rakamının daha sonra 480 bin adede revize edilmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Firmanın geçen mali yıl için 96 milyon dolarlık zarar yazması bekleniyor.

Pioneer, üretimine son vermesinin ardından flat TV plazma panellerini Japon firması Matsushita Electric’ten almayı planlıyor. Pioneer geçtiğimiz sene de Sharp ile benzer bir hamleyi LCD ekranlar için gerçekleştirmişti.

Aynı zamanda Panasonic ve Technics’in sahibi olan Matsushita Electric de, Hitachi ve Canon ile LCD ekran üretimi için işbirliği yapıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area