Ads Area

Türkiye IPTV'ye hazırlanıyor

AirTies'tan yapılan açıklamaya göre şirket, tamamen yerli kaynaklarla gerçekleştirilen ve M-140 adı verilen kutusuyla önce Rusya, ardından Avrupa ve ABD pazarına girecek.
İstenen programın arzu edildiği zaman seyredilmesi için internet üstünden transfer edilmesi anlamına gelen IPTV, AirTies'ın Türk mühendisleri tarafından yeniden tasarlandı. Kablosuz ağlar ve genişbant internet erişimi konusunda ürün ve çözümler geliştiren AirTies, dünyada televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren IPTV alıcısının üretimini artık Türkiye'de gerçekleştirecek.
4 yıl önce AirTies'ı kurarken, hedeflerini "Tamamen yerli kaynaklarla bir dünya markası olmak" olarak belirlediklerini söyleyen AirTies Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi, genç bir şirket olarak henüz dünyada çok yeni olan bir teknolojiye imza atmaktan ve en önemlisi de bunu Türkiye'deki Ar-Ge ekibi ile geliştirmekten büyük gurur duyduklarını ifade etti. "TÜRKİYE IPTV'YE HAZIRLANIYOR"
Özellikle internet servis sağlayıcıları ve içerik üretenler tarafından beklenen IPTV'nin Türkiye'de de içerik ve dağıtım açısından 2008 yılının son çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Teknolojik alt yapı hazır olduğu anda AirTies'ın M-140 ile IPTV'ye geçişi sağlayacağını ifade eden Çelebi, "M-140'lar fiberoptik kablo ile internet bağlantısı olan yerlerde en verimli şekilde kullanılabilecek. Ancak normal bakır tellerle sağlanan hızlı ADSL bağlantısında da sorunsuz bir şekilde internet üzerinden TV yayınları izlenebiliyor" dedi.
Çelebi, IPTV'nin görüntü kalitesinin geleneksel televizyonlardan çok daha iyi olacağını belirtirken, "İnternet üzerinden yüksek çözünürlüklü (HD) yayınlar yapmak için VDSL gerekiyor. VDSL2 altyapısı ile Türkiye de HD yayınlara geçebilecek" diye konuştu.
AirTies olarak odak noktalarının yurtdışı pazarlar olduğunu kaydeden Bülent Çelebi, Türkiye'nin teknoloji alanında dünya markası yaratma hedefi için gönüllü olduklarını ifade etti. Çelebi, AirTies'ın önümüzdeki 5 yıl içindeki hedefini ise Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika'yı kapsayan EMEA bölgesinde liderlik olarak özetledi.
M-140'ın tamamen AirTies'ın Ar-Ge gücü ile gerçekleştirilmiş olmasının her şeyden önemli olduğunu ifade eden AirTies Ar-Ge Bölüm Başkanı ve AirTies kurucu ortaklarından Metin Taşkın ise, bu gücün de etkisiyle M-140'ın diğer IPTV alıcılarından "Kurulum ve kullanım kolaylığı, az yer kaplaması, sessiz ve düşük maliyetli olması açısından üstün olduğunu ifade etti. haber7

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area