Ads Area

Siemens ve teknoloji kuruluşu AXSionics, İnternette güvenli bankacılık

Siemens ve teknoloji kuruluşu AXSionics, kullanıcının parmak izini tanıyan bir sistem geliştirdi
Geliştirilen sistem sayesinde çevrimiçi hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Şu an Almanya ve İsviçre’de pek çok banka tarafından test edilen sistemin global bankalar aracığılıyla Türkiye ve tüm dünyada yaygınlaşacağı belirtiliyor.
Özellikle büyük para transferleri gerçekleştiren bireysel ve kurumsal müşteriler tarafından tercih edilmesi beklenen sistem kullanıcının kimlik bilgisinin yer aldığı kartın LCD ekran tarafından tanınmasını sağlıyor.
Ekran parmak izini tanıyor
Banka, İnternet üzerinden yapılan bankacılık işlemlerinin onayı sırasında şifrelenmiş bilgiyi kullanıcı ekranına “flicker code” olarak bilinen değişken siyah beyaz alanlar üzerinden gönderiyor. Bu kod müşteri tarafından kredi kartı büyüklüğünde, optik sensörlere ve parmak izi okuyucusuna sahip bir kimlik kartının ekran üzerinde kullanılmasıyla çözülüyor. Cihaz, kod üzerindeki müşteri tanımıyla parmak izini karşılaştırdıktan sonra yine flicker kod içinde gizlenmiş onay kodunu LCD ekran üzerinden müşteriye gösteriyor. İşlem bu onay kodunun İnternet sitesine girilmesiyle tamamlanıyor. Sistem genel kullanım için uygun standart bilgisayarlar üzerinde herhangi ek bir donanıma ihtiyaç duymadan çalışıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area