Ads Area

Avea, mobil imzaya başlıyor

AVEA Pazarlama ve Katma Değerli Servisler Direktörü Ayşegül Ceyda Yıldırım, yılbaşından itibaren mobil imza uygulamalarına başlayacaklarını söyledi.
Yıldırım, yaptığı açıklamada, uygulamanın başlatılmasıyla mobil imza kullanacak kurumlara da ''anahtar teslim'' hizmet vereceklerini belirtti.
''AVEA olarak, uygulamanız neyse size entegratör firmamızı göndereceğiz, sistemi çalıştıracaklar ve sizden hiç bir ücret talep etmeyecekler'' diyen Yıldırım, kurumların ''hangi imzalama aracı, hangi doğrulama aracı uygundur, hangi şirket en iyi entegrasyonu yapıyor, kim kanunlara uyuyor'' gibi konularda sıkıntı yaşamayacağını kaydetti.
Yıldırım, ''AVEA olarak çözüm ortaklarımız sertifika sağlayıcımız Türktrust ve entegratör firmamız EGA ile hem mobil imzayı hem de imza atmayı sağlayacak yazılımı ücretsiz olarak vereceğiz. Bu, şu demek: Siz istediğiniz bir dokümanı bu araçla imzalayabilir, doğrulayabilir, zaman damgası alabilir ve outlook ile gönderebilirsiniz, bütün imzalama sözleşmelerini kendiniz imzalayabilir ve saklayabilirsiniz'' dedi.
Mobil imza, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda tarif edilen ve ıslak imza ile eşdeğer elektronik imzanın, GSM SİM kartları ile kullanılabilen türü olarak tanımlanıyor. Türkiye'de mobil imza hizmeti ilk olarak Turkcell tarafından 2007 yılı içinde başlatıldı. AVEA'nın yılbaşında başlayacağı uygulama konusunda Vodafone'nun henüz bir duyurusu bulunmuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area