Ads Area

APPLE'IN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ SES FORMATI 2016'DA GELEBİLİR

Son yıllarda müzik konusunda çok büyük atılımlar gerçekleştiren Apple, Japon blog Macotakara tarafından berilen bilgiye göre yüksek çözünürlük ses formatını 2016 yılında kullanıma sunmaya hazırlanıyor. 

Apple'ın yüksek çözünürlüklü ses konusundaki çalışmalarının uzun bir geçmişi bulunuyor. Yaklaşık dört yıl önce "Mastered for iTunes" albümleri için müzik şirketlerinden yüksek çözünürlüklü versiyonları isteyen ve bunları encode ederek düşük çözünürlüklü hale getiren Apple, o zaman konu hakkında sorulan sorulara ise "yüksek çözünürlüklü versiyonları gelecek müzik geliştirmeleri için kullanmak üzere depoluyoruz" şeklinde bir cevap vermişti. 

Yeni gelişmeler ise Apple'ın 2016 yılında kullanıma sürülmek üzere 96kHz/24bit yüksek çözünürlüklü (Karşılaştırmak adına CD kalitesi 44kHz/16-bit seviyesinde) ses formatı üzerinde çalıştığını gösteriyor. 

Lightning portunun (iOS 9 cihazlarda) 192kHz/24Bit desteğine sahip olduğu belirtilirken, desteğin hem iTunes hem de Apple Music tarafında gelebileceği belirtiliyor. 

Yani hem iTunes içerisinde indirilen müzikler ve hem de Apple Music ile çevrimiçi olarak dinlenen müzikler bu formattan yararlanabilecek. Apple'ın iPhone 7 ile beraber 3.5mm girişini Lightning portu ile değiştirme ihtimali ve üçüncü parti şirketlerin aktif olarak Lightning portlu kulaklıklar üzerinde çalışması, yakın zamanda Apple kullanıcılarının çok daha kaliteli müzikler dinleyebileceği anlamına geliyor. Görünüşe göre bunun için hem içerik hem de teknik altyapı hazır bulunuyor.donanımhaber
Tags

Ads Area