Ads Area

Karın kaslarının daha belirgin görülmesi için ne yapılmalıdır?

Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi’nin profesyonel fitness eğitmenleri, doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri sunuyor. 

Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, vücuttaki karın kası görünümünün 2 yolu olduğunu, sağlıklı bir beslenme sırasında vücut yağlarının belli bir oranın altına çekilmesi gerektiğini, direnç egzersizlerinin dominant olduğu bir antrenman belirlenmesinin çok önemli olduğunu vurguluyor 

Tüm dünyadaki fitness tesislerinde güvenilir ve popüler ekipmanlarıyla kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayan Life Fitness, sporu daha eğlenceli bir şekilde deneyimlemek ve hareket etmekten asla vazgeçmek istemeyeneler için antrenman çözümleri sunuyor. 


Aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmeye yardımcı olan ürünler sunan Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi’nin profesyonel fitness eğitmenleri doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri veriyor. 

Fitness’ı hayatının bir parçası olarak görenler için karın kası yapmaya yönelik kolay, uygulanabilir ve etkili fitness hareketlerinden bahseden Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, “Vücuttaki karın kası görünümünün 2 yolu vardır. 

Bunlardan biri beslenme diğeri ise doğru bir antrenmandır. Beslenmede vücut yağları belli bir oranın altına çekilmediği sürece her ne kadar mekik ve benzeri egzersizler yapılsa da karın kası görülmez. 

İçerde kas büyür ve gelişir ancak görünüşteki yağ tabakası bunu engeller. Özelikle basit şeker, glüten (buğday ve buğday unu), laktoz uzun vadeli olarak tüketim sepetinden çıkartılmalıdır. 

Geriye kalan gıdalar sağlıklı yağlar, sağlıklı proteinler ve sebzelerdir. Bu beslenme şekli ile alınan kalori belli bir seviyenin üstüne geçmez, hücresel anlamda da besler ve tokluk hissiyatını verir” diye belirtiyor. 

 Yılmazer, “Antrenman kısmında ise vücut yağ oranını düşürecek şekilde hareket etmek gerekir. Daha fazla kalori harcatan, örneğin sadece koşmak ve uzun süreli, tempolu koşmak, yüksek verimli antrenmanlar sürdürülebilir modeller değildir. 

Vücudun yorulmasına bağlı olarak zamanla sakatlıklara ve kas kayıplarına sebep olur. Burada direnç egzersizlerinin dominant olduğu bir antrenman belirlenmelidir. Karın kasları karın bölgesinde gelişen, yan yana ve alt alta 6 kutu şeklinde görülen kas grubudur. 

İyi ve kalıcı bir görünüm kazanması için üstten bükülerek, bacakları alttan yukarı doğru bükerek ve sağa sola dönüşler ile 3 farklı şekilde çalıştırılmalıdır. 

Ayrıca egzersizler sırasında kalça ve belin stabilizasyonu oldukça önemlidir. Bu şekilde ilerlemek uzun vadede karın kası görünümünü kaçınılmaz yapar” diyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area