Ads Area

Samsung akıllı otomobil nasıl olacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Exynos Auto adında yeni bir yonga seti için kolları sıvadı. 

Çin kaynaklı gelen bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yarı iletken çiplerin efsane ismi Intel’i geride bırakarak bu sektörün yeni lideri konumuna geldi. 

Exynos çiplerine akıllı telefonlarında yer veren Samsung, artık bu handikaptan sonra otomobillerde de Exynos Auto işlemcisini kullanma fırsatı sunacak. 

Exynos auto ile beraber otomobil içi eğlence sistemlerinin yanı sıra içerisinde yer alacak internet bağlantısı sunacak LTE modemle yapay zeka teknolojisini de kullanmış olacak. 


EXYNOS AUTO HANGİ ARAÇLARDA KULLANILACAK? Otomobil sektöründe adını duyuran Samsung, 2015 yılında Audi için 20 nanometre LPDDR4 ve 10 nanometre eMMC 5.1 kart üretmişti. 

Bu teknolojiyi daha ileriye taşıyan Samsung, Exynos Auto adında işlemci de üretecek. Samsung Exynos Auto Yonga seti, ilk olarak Audi marka araçlara eklenecek. Bu sayede önümüzdeki dönemlerde Audi kullanıcılarını yeni deneyimler bekliyor. 

Exynos Auto’nun içerisinde bir eğlence sisteminin ihtiyaç duyduğu işlemci, ekran kartı gibi donanımlar yer alıyor. Bu donanımlar, aracın gösterge panelini, yerleşik internet bağlantısını, eğlence sistemlerini ve daha sonra yapay zekayı çalıştırmak için kullanılacak.haber7
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area