Ads Area

Yeni Nokia 6 tanıtıldı

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 2017’ye Nokia 6’yı tanıtarak merhaba demişti. Şirket bu geleneği 2017’de de bozmadı. 
İkinci nesil Nokia 6, HMD Global’in Çin’de düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıktı. Alüminyum yekpare kasa, yeni modelde de varlığını sürdürüyor. Yeni versiyondaki en bariz değişiklik olarak ise renklendirilmiş kenar çerçeveleri göze çarpıyor. 

Siyah versiyonu bakır çerçeve, beyaz versiyonu ise roze altın çerçeve tamamlıyor. Arka panelin ortasına dikey olarak yerleştirilen kamera kurulumu da renkli bir çerçeveye sahip.

5.5 inç Full HD IPS ekranın altındaki kapasitif tuşları kaldıran HMD Global, parmak izi tarayıcısını da telefonun arka paneline taşımış. Dış görünüşteki gelişim, akıllı telefonun bileşenlerine de yansıyor. 


Giriş seviyesinde konumlanan Snapdragon 430 işlemcinin yerini Snapdragon 630 alıyor. Bu yonga setine 4 GB LPDDR4 RAM eşlik ediyor. Akıllı telefon kutusundan Android 7.1.1 Nougat işletim sistemiyle çıksa da, daha sonra Android 8.0 Oreo güncellemesini alacak. 

Micro USB girişinin yerini USB-C girişinin alması da bir diğer değişiklik olarak göze çarpıyor. İkinci mikrofonun eklenmesiyle birlikte Nokia OZO uzaysal ses desteğine kavuşan telefon, çift hoparlörlerinden birini kaybettiği için multimedya deneyimi konusunda biraz eksik kalmış olabilir. 

3.5 mm. kulaklık jakı da bulunan telefon, Bluetooth 5.0 desteğine de sahip. Bunlar dışında telefonun 2017 ve 2018 versiyonları arasında fark yok gibi görünüyor. Akıllı telefonun arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü kamera ve çift LED flaş yer alıyor. 

Ön tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüklü, 84 derece geniş açılı kamera bulunuyor. Her iki kameranın diyafram genişliği de f/2.0. İlk olarak Nokia 8’de sunulan ve aynı anda hem ön hem de arka kamerayı birlikte çalıştıran “Bothie” modu, yeni telefonda da yer alıyor. 

3000 mAh kapasiteli pil, çift SIM ve microSD kart desteği de yeni Nokia 6’nın özellikleri arasında bulunuyor. Yeni Nokia 6 Çin’de önümüzdeki hafta satışa sunulacak Yeni Nokia 6, Çin’de bugün itibarıyla ön siparişe çıktı. Akıllı telefon, 10 Ocak’ta raflardaki yerini alacak. 

Telefonun 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu Çin’de 1699 yuan (974 TL) karşılığında satılacak. Cihazın küresel lansmanının şubat ayının sonunda MWC 2018’de gerçekleştirilmesi bekleniyor.kaynak:teknoblog

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area