Ads Area

Audi’den Z ve Y kuşağına özel işveren araştırması

Audi, “Z Kuşağı” ile “Y Kuşağını” incelediği kapsamlı anket ile gençlerin, işverenden beklentilerini araştırdı. 

Esnek çalışma saatlerini en çok isteyenler, bilgisayar bilimleri mezunları olurken, en çok yöneticilik kariyeri yapmak isteyenler ise, işletme mezunları… 

Audi’nin anketine 1995 ve sonrasında doğan, “Z Kuşağına” mensup ve 1980 ile 1994 arasında doğan, “Y Kuşağına” mensup yaklaşık 5.000 kişi katıldı. 

Şirket, ankette ağırlıklı olarak kendi bünyesindeki kıdemli ve yeni çalışanlara, lisans ve lisansüstü öğrencilerine, yerinde eğitim programı alan kişilere ve stajyerlere yer verdi. 
Çalışmada kurum dışından 900 öğrenci de yer aldı. Araştırmaya paralel olarak, IT, mühendislik ve işletme öğrencilerinden ve mezunlarından elde edilen bilgilerin karşılaştırması yapıldı. 

Sonuçlara göre, yönetim alanında bir kariyer planlayan genç IT uzmanlarının sayısı, mühendislik ve işletme mezunlarına kıyasla çok geride. Ankete katılan işletme uzmanlarının yüzde 41’i, mühendislerin yüzde 39’u geleneksel bir yönetici kariyerini ve bu kapsamda sorumluluklar üstlenmeyi dört gözle bekliyor. 

Bu oran, bilgisayar bölümü öğrencilerinde ve mezunlarında ise sadece yüzde 32. Öte yandan, çok esnek çalışma modelleri, özellikle Y ve Z kuşağı IT uzmanları arasında yüksek rağbet görüyor. Bu grup, iş ve özel yaşamlarını kalın çizgilerle birbirinden ayırma konusuna diğer gruplardan çok daha az önem veriyor. 

IT uzmanı katılımcıların yüzde 43’ü, çalışma saatlerinin, akşamları ve haftasonları da dahil olacak şekilde tamamen esnek olmasını istiyor. İşletme uzmanlarının sadece yüzde 29’u, mühendislerin ise yüzde 30’u bu seçeneği cazip buluyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area