Ads Area

Google Piyasadaki En Güvenli Android Telefonları Açıkladı

Teknoloji devi Google, Android işletim sistemiyle çalışan ve güvenlik güncellemelerini en iyi şekilde veren akıllı telefonları duyurdu. 

200'den fazla üreticinin milyonlarca akıllı telefonunda kullanılan Android işletim sistemi bu kadar büyük bir ekosistem haline gelince her zaman tam güvenli bir yapı sunamıyor ve özellikle açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olması nedeniyle zararlı yazılımlar diğer mobil işletim sistemlerine göre Android'te daha sık görünüyor. 
Hatırlayacak olursanız Google, Android ekosistemindeki bu sorunların önüne geçebilmek için her ay bir güvenlik güncellemesi yayınlayacağını söylemişti. Google, yayınladığı bu güncellemeleri hızlı bir şekilde düzenleyerek güncellemeyi yayınlayan üreticileri ve modelleri açıkladı.  

Google'a göre Android ekosisteminin en güvenli akıllı telefonları: 
Google Google Pixel Google Pixel XL Nexus 6P Nexus 6 Nexus 5X Nexus 5 Motorola Motorola Moto Z Droid Oppo Oppo A33W One Plus OnePlus 3 Samsung Samsung Galaxy S7 Bq Bq Aquarius M5 Vivo Vivo V3 Max LG LG V20 Sony Sony Xperia X Compact Yukarıdaki listeye baktığımızda kendini Android'in en güvenli üreticisi olarak nitelendiren BlackBerry ve diğer HTC gibi önde gelen üreticilerin modellerini göremiyoruz. 

Öte yandan Google'ın kendi programı Android One dahilindeki modellerin de listede olmaması açıkçası listedeki telefonların sadece güvenlik güncellemelerinin yayınlanma süresine göre hazırlanmışa benziyor bu nedenle güvenli telefonların sadece bu modellerden ibaret olduğunu söylemek doğru olmaz. Yine de açıklanan bu modellere dikkat etmenizde yarar var.webtekno.

Ads Area