Ads Area

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı

ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan’a kadar sıfırlandı. 

Mobilyadaki ÖTV ise yüzde 8'e düşürüldü. Bakanlar Kurulu bazı ürünlerin vergi oranlarında değişikliğe gitti. 

 Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, tüm elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyaların yüzde 6,7 olan ÖTV oranı 30 Nisan'a kadar sıfırlandı. 

ÖTV'NİN KALKTIĞI ÜRÜNLER 
Kararla birlikte klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıda ve meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV 30 Nisan'a kadar kalktı. Listede televizyon yer almadı. 

MOBİLYADA ÖTV YÜZDE 8 OLACAK 
Bakanlar Kurulu kararıyla ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 8 olarak tespit edildi. 

TEKNE VE YATTA ÖTV SÜRESİZ KALDIRILDI 
Gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı. 

AĞBAL: BÜTÇEYE MALİYET 1 MİLYAR LİRA 
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV ve KDV'de yapılan düzenlemelerin bütçeye yaklaşık 1 milyar liralık maliyeti olacağını söyledi. Ağbal, "Satış hacimlerindeki artışla bu maliyet daha da aşağı tutarlarda kalacaktır" dedi.ntv

Ads Area