Ads Area

SAMSUNG HARMON KARDON'U SATIN ALDI

Bu yıl otomotiv sektöründe önemli satın alımlar yaparak ses getiren Samsung, şimdi çok daha büyüğüne imza atıyor. Ses teknolojileri geliştiren Harman, artık Samsung’un çatısı altında. 

Bu yıl mobil tarafta adeta kabus gibi günler yaşayan Samsung, buna rağmen yatırımlarını sürekli arttırarak diğer sektörlerde varlığını güçlendirmeye çalışıyor. 

Firma son dönemde otomotiv sektörüne ağırlık vermeye başladı. Yaz aylarında Çinli elektrikli araç üreticisi BYD’ye 450 milyon dolarlık bir yatırım yapan Samsung, daha sonra Fiat’ın bileşen üretimi yapan iştiraki Marelli’yi satın almıştı. Şimdi ise çok daha ses getirecek bir anlaşmaya imza atıyor. 

Ses Teknolojileri Konusunda Uzman Biz onu daha çok Harman Kardon veya JBL markası altındaki ses ürünleri ile tanıyoruz. ABD’li Harman International Industries holdingi aslında pek çok markaya sahip ve yukarıda saydıklarımız bunlardan ikisi. Holdingin araç ses ve eğlence sistemleri sektöründe de önemli markaları mevcut. 

Şimdiye kadar 30 milyon araçta yerini alan Harman, dünya genelinde ise yüzde 25 pazar payına sahip. Harman için Samsung’un ayırdığı miktar 8 milyar dolar. Firma hisse başına 112$. 

Hali hazırda Harman hisseleri 87.65$ seviyesindeydi. Böylece Harman’ın marka değeri de önemli bir oranda artmış oldu. Elbette bundan yatırımcıları çok memnun kalacak. 

Ödenecek bedel Harman’ın geçen yıl elde ettiği satış gelirinin yüzde 65’ine tekabül ediyor. Harman bünyesinde 8 000 civarında çalışan yer alıyor. Samsung yeni kadrosu ile birlikte yeni nesil bulut tabanlı tüketici ve kurumsal tecrübeler oluşturacağını ayrıca pazar için uçtan uca veri ve tasarım servisleri sunacağını duyurdu. 

Diğer taraftan Harman teknolojileri Samsung’un Nesnelerin İnterneti sektöründe de işine yarayacak. Satın alım sürecinin 2017 ortasında tamamlanması bekleniyor. Harman ayrı bir iştirak olarak yoluna devam edecek ve mevcut patronu Dinesh Paliwal görevini sürdürecek. donanimhaber
Tags

Ads Area