Ads Area

INSTAGRAM'A CANLI YAYIN DESTEĞİ GELİYOR

Popüler resim paylaşma ağı olan Instagram'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. 

Son zamanlarda Facebook'un Snapchat'i satın alamamasının ardından uygulamaya hikayeler özelliği eklenmiş ve rekabet daha da kızışmıştı. 

Şimdi ise Rus asıllı kaynaklara göre popüler sosyal medya uygulamasına canlı yayın desteği gelecek. Engadget'in haberine göre, Rus haber sitesi Tjournal'a çeşitli ekran görüntüleri yollayan bir kullanıcı, canlı yayın desteğinin geldiğini belirtti. 

Kullanıcıdan gelen ekran görüntülerinde uygulamanın en üstünde yer alan hikayeler bölümünde bir çerçeve içinde CANLI yazısı yazıyor. Canlı yayına basıldığında popüler canlı yayınlar başlığında bir sayfaya yönlendiriliyor, lakin sayfa hata vererek yüklenmiyor. 

Aynı zamanda aynı kullanıcı, Go Insta! adı verilen büyük bir kırmızı buton aracılığıyla canlı yayına da girilebileceğini belirtmiş. Tabii ki firma henüz bu özelliği duyurmadığı için canlı yayınlar ne izlenebiliyor nede yapılabiliyor. 

Ancak görünüşe göre şimdiden ilk deneyecek kullanıcılar seçilmeye başlanıyor diyebiliriz. Sosyal medyada canlı yayın rekabeti kızışıyor 

 Mobil cihazlarda Meerkat uygulaması ile başlayan canlı yayınlar, Periscope'un çıkması ile hız kazanmıştı. Bugünlerde ise Facebook mobil cihazlarda gerçekleştirilen canlı yayınlarda liderliği önde götürüyor. 

Belki de Instagram'da sadece belli kullanıcılarda kısa süreli olarak gerçekleştirilecek bu test, talep arz oranını ölçecek ve nihai kullanıcıya hiç ulaşmayacak.shiftdelete

Ads Area