Ads Area

SAMSUNG DIKEN ÜSTÜNDE GALAXY NOTE 7 SARJ ESNASINDA YANDI

Güney Kore’de bugüne kadar 400 000 civarında satış yaptığı belirtilen Galaxy Note 7 modelinin şarj esnasında yandığı ve tamamen kullanılamaz hale geldiği bir süredir gündemi meşgul ediyor. 

Samsung’un yılın ikinci yarısı için hazırladığı ve büyük beklentileri olduğu Galaxy Note 7 amiral gemi modeli bir süredir satışta ancak bazı endişe verici haberler gelmeye başladı. 

Özellikle şarj esnasında yanmaya başlayan cihaz haberleri firmayı tedirgin ediyor. Bu bakımdan bazı tedbirler alınmış durumda. Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung, yeni modelinin operatörlere sevkiyatını durdurmuş durumda. Bu hafta başından bu yana LG U ve Sk Telecom gibi operatörler Galaxy Note 7 modelini tedarik edemiyor. 

Bu durumun ne kadar süreceği ise bilinmiyor. Güney Kore’de bugüne kadar 400 000 civarında satış yaptığı belirtilen Galaxy Note 7 modelinin şarj esnasında yandığı ve tamamen kullanılamaz hale geldiği bir süredir gündemi meşgul ediyor. 

Gerçi bahse konu modellerde üçüncü taraf şarj adaptörleri kullanıldığı ihtimali ağır basıyor ancak yazılım tarafında da bazı sıkıntıların olduğu yine daha önce gündeme gelmişti. 
Samsung’un bazı güvenilirlik testlerini yaptıktan sonra Galaxy Note 7 modelinin dağıtımına devam edeceği ifade ediliyor. Sevkiyatın durdurulması konusu şu anda sadece Güney Kore için geçerli ve farklı ülkelerde durum nedir bilinmiyor. 

Eğer geniş çaplı bir sorun ortaya çıkarsa Samsung açısından zor günler başlayabilir zira rekabet ısınmadan önce firma önemli miktarda satış yapmayı planlıyordu. Kısa süre içerisinde başlayacak ürün değişim veya iade süreçleri firmayı zorlayabilir.donanımhaber

Ads Area