Ads Area

2016 SAMSUNG GALAXY A8 İN ÖZELLİKLERİ

A8′ in yeni kardeşi olacak olan A8 2016, özelliklerini 3D Grafik testinde açıkça ortaya koydu. 

Gözüktüğü üzere telefon, Full HD 5.1 inçlik bir ekran ile geliyor. İşlemci olarak Samsung’ un kendi ürettiği Exynos 7, 8 çekirdekli işlemcisi kullanılıyor. 

Grafik biriminde ise ARM Mali-T760 kullanılmakta. Bu grafik biriminde OpenGL ES 3.1 ve OpenCL 1.1 bulunuyor. 3 GB RAM ve 32 GB hafıza ile de gelen telefonda bu oran yeterli gibi gözüküyor. 

Kamera tarafında ise Arka tarafta 15 MP ve Full HD çekim özelliği bulunan bir kamera kullanılıyor. Maalesef kamerada HDR özelliği bulunmamakta. Ön tarafta da 4.7 MP ve yine Full HD çekim yapabilen bir kamera kullanılıyor. 

 Neler değişti? 
Yeni telefon ile akla gelebilecek sorulardan birisi. Neler değişti? Öyle ki telefonun eski modelinde 5.7 inç bir ekran ile karşılaşmıştık. 

Şimdi ise bu ekranın 5.1 inç olduğunu görüyoruz. İşlemci tarafında ise 1.8 ve 1.3 Ghz hızlarında çalışan toplam 8 çekirdekli işlemci bulunuyordu; ancak bu sürümde ise 2.1 Ghz hızında çalışan yine 8 çekirdekli Exynos 7 işlemcisi bulunmakta. RAM boyutunda ise önceki modelde 2 GB RAM varken, şu anda 3 GB Ram bulunmakta. Tabii ki Android sürümü de 5.1.1′ den 6.0.1 versiyonuna yükseldi.scroll

Ads Area