Ads Area

1.ANKAMALL BÜYÜK ANKARA KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ

12-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 1.Ankamall Büyük Ankara Rallisi alanında bir çok ilkle geliyor. Birbirinden değerli klasik otomobillerin yarışacağı organizasyonun ana sponsoru Ankamall AVM.

Hitit Rallisi gibi önemli yarışların da organizatörü olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü’nün (ANOK) organize ettiği bu özel yarışa Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü (AKOK), bünyesindeki üyeleri ile katılım sağlayarak organizasyonun içeriğini renklendiriyor. 

Türkiye’de faaliyet gösteren klasik otomobil kulüpleri arasında önemli bir yeri olan AKOK, bu yarışta farklı kulüplere üye olan çevre şehirlerden de katılım bekliyor. 

YARIŞIN İÇERİĞİ 
Yarışmacılar, Cumartesi günü Ankamall AVM’den protokol eşliğinde verilecek olan seremoni startı ile yarışa başlayacaklar. Ankamall AVM’den çıkış yapan klasikler kısa bir şehir turu attıktan sonra birinci günün sabit hız etaplarını da kapsayan Beypazarı yoluna çıkacaklar. Beypazarı Belediyesi’nin misafiri olan yarışmacılar araçlarını tarihi Beypazarı evlerinin bulunduğu bölgeye park edecekler. 

Beypazarı halkı ve o gün gelen ziyaretçiler ilçede sergilenen klasiklerin bulunduğu alanı gezerken yarışmacılarda Beypazarı Belediyesi’nin Taş Mektep’te verdiği yemeğe katılacak. Gün sonunda Beypazarı Belediye Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın vereceği start ile Ankamall AVM’ye tekrar geri dönecekler. İkinci günün startını Ankamall AVM’nin farklı yaş gruplarından oluşan ziyaretçileri verecek. 

Tekrar bir kısa şehir turundan sonra Çubuk ilçesine doğru hareket edecek olan yarışmacıları Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan Karagöl’de misafir edecek. Akşam üzeri Ankamall AVM’ye doğru hareket eden yarışmacılar, sonuçların açıklanmasından sonra kupa ve plaket töreni ile günü bitirmiş olacak. Yarışta dereceye giren ekiplere otomobil lastiği, trafik seti, Restore Motor Katkısı ve 3D Detailing ürünleri verilecektir. 

DÜNYA’DA İLK DEFA UYDUDAN TAKİP 
1.Ankamall Büyük Ankara Klasik Otomobil Rallisi’ne katılacak olan bütün katılımcılar daha önce Dece Yazılım tarafından hazırlanan mobil uygulamayı telefonlarına indirerek uydu takip sistemini aktif hale getirmiş olacaklar. Organizasyonun sportif yetkilileri, yarışmacılara verilen yol notlarına yarışmacıların uyup uymadıkları bilgisayar üzerinden online olarak izleyebilecekler. 

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN ORGANİZASYONA JEST Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi yaptığı açıklamada bu özel organizasyon için 1952 model bir itfaiye aracını yarış merkezi Ankamall AVM’de hazır bulunduracakları bilgisini verdi. 

ORGANİZASYONUN DİĞER DESTEKÇİLERİ 
Ana sponsorun Ankamall, yakıt sponsorunun Türkiye Petrolleri (TP) ve teknoloji sponsorunun da Dece Yazılım olduğu organizasyonda Antik Garaj, Auto Vogue, Beyaz Eller Organizasyon, Bilal Yüksel Otomotiv, DuMat Matbaacılık, Göçmenler Group, MAG, Midpoint, Mono Workshop, Print&Smile, Radisson Blu Hotel, Automotive Restore, Tuna Garajı, 3D Detailing Products, Tesa Medikal Sağlık Hizmetleri, Tep Tamer Reklam, Usebox da yardımcı sponsor olarak destek vermiştir.

Ads Area