Ads Area

SAMSUNG LOOPAY'I SATIN ALDI

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Apple Pay’e benzer bir hizmet sunan LoopPay’i satın aldığını duyurdu. 

Samsung, Apple’ın çiçeği burnunda ödeme servisi Apple Pay ile rekabet edebilmek için bu alanda hizmet veren LoopPay’i bünyesine kattı. Kredi kartlarını, özel kılıfı sayesinde akıllı telefonlarla entegre eden LoopPay ile Samsung arasındaki anlaşmanın ardından Güney Kore merkezli şirketin yapacağı ödeme şu an için bilinmiyor. 

LoopPay’in kurucuları Will Graylin ve George Wallner’in Samsung bünyesine katılmasını da içeren anlaşmanın kapsamında bu isimlerin şirketin mobil ödeme departmanında görev alması bekleniyor. 

2012’de ABD’de kurulan ve kısa sürede gösterdiği başarı ile sektörün devlerinin dikkatini çeken uygulama ilk olarak iOS işletim sistemi ile çalışan iPhone modelleri için geliştirilmişti. Henüz lansmanı yapılmayan özelliğin Samsung S6’ya uyumlu hale getirileceği ve bu yıl içinde yeni özellik sayesinde Samsung kullanıcılarının akıllı telefonları sayesinde ödeme yapmalarına izin verileceği tahmin ediliyor. 

Geçen sene ABD’de kullanıma giren ve kredi kartlarını NFC teknolojisi ile birleştiren Apple Pay, ilk birkaç ay içinde sektörde yüzde 1’lik bir payın sahibi olmuştu.ntv

Tags

Ads Area