Ads Area

Google, Gmail kullanıcılarını yepyeni bir özellikle tanıştırdı

Hiç ufak bir dikkatsizlik yüzünden bir e-postayı, asıl göndermek istediğiniz kişi yerine isim benzerliği olan başka bir alıcıya gönderdiğiniz oldu mu? Google daha önce bu tip istenmeyen durumları engellemek için Gmail'e geri alma özelliği eklemişti. Belli bir süre içerisinde gönderdiğiniz bir e-postayı geri alabiliyordunuz. Şimdi bu özelliğin yanı sıra biraz daha gelişmiş bir halini ekliyor ve iletilerin yanlış kişilere gönderilmesini engellemek adına önemli bir adım daha atıyor.

Bu özellik, Gmail'in eklenti hatırlatma özelliğine benziyor. Mesajınızın içerisinde geçen kelimeleri inceleyerek, e-postanızda bir eklenti olması gerektiğini düşündüğünde sizi uyaran bu sisteme benzerliği ile dikkat çeken "Yanlış kişi mi?" özelliği, mesajlarınızın sadece doğru alıcılara gitmesini sağlamaya çalışıyor.

Gmail'in Labs bölümü altından etkinleştirebileceğiniz bu özellik ile mesajınızı sık e-posta gönderdiğiniz benzer isimli kişilerden aslında hangisine göndermek istediğinizi tespit edip gerekli gördüğünde sizi uyarabiliyor. Google bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu ve her zaman kesin sonuç vermeyebileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor. chip.com.tr

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area